I onsdags var jag på en karriärdag för IT-utbildningar på Umeå universitet! Det var första gången som jag fick stå på andra sidan och representera ett företag istället för att vara student. Det var roligt att få prata med studenterna och beskriva Cinnober och kanske främst hur trainee-programmet fungerar. Förhoppningsvis blir det fler besök på jobb- och utbildningsmässor framöver!

Tiden innan lunch var tillägnad förstaårsstudenterna, medan den efter lunch var reserverad åt de i slutet av sin utbildning. Dagen började med tvåminuterspresentationer från företagen, därefter var det fritt fram för studenterna att söka sig till montrarna för att prata med företagen mer direkt. Det blev snabbt trångt vid montern så till slut rörde jag mig fritt ute på golvet och hälsade på studenterna. Tiden gick väldigt snabbt och efter ett tag hade klockan blivit 11:30 och det var dags för paneldiskussion uppe på scenen med en representant från varje företag som fick svara på frågor från publiken.

Under lunchen höll Cinnober ett lunchevent där Tomas Forsberg från Cinnober höll en presentation om finansiell IT. Efter lunchen återupprepades programmet om igen men med lite ändrad fokus. Medan förstaårsstudenterna mest är intresserade av att lära sig mer om de företag som finns samt vilka kurser som kan passa att läsa så är de nära sin examen intresserade av examensarbeten och framtida jobb. Jag fick många frågor om trainee-programmet och även fast jag inte kunde svara detaljerat på alla frågor hoppas jag att min positivitet till Cinnober sken igenom. Jag trivs väldigt bra och jag försöker förmedla det så gott jag kan!