Hej!

 

Jag heter Maryam. Jag kommer från Teheran och jag har bott i Sverige i 3 år. Jag har läst datavetenskap och affärsledning med informationssystem på Stockholms universitet. Nu har jag flyttat till Umeå för att jag har börjat att jobba på Cinnober Financial Technology som Trainee! Jag fick den här gulliga presenten från mina kompisar när jag flyttade hit.

photo (3)

Så här ser ut kontoret i Umeå. Kontoret ligger på två våningar.

Cinnobers kontor

Första veckan hade vi en introkurs på Stockholms kontoret. Under 3 dagar hade vi introkurser inom Kravhantering, utveckling och testning. Vi har också fått lära oss om clearing och finansrelaterade koncept som var helt nya för mig. Man blir panikslagen! Vi fick lyssna på Peter Cox. Han jobbar som advisor med Cinnober. Han pratade om ’The Market Infrastructure Industry’ och grundläggande koncept inom finans och exchange.

Men det var bra att veta att det var inte bara jag som visste typ ingenting om finans. Så klarade vi den första veckan och idag börjar introduktion till Testning. Vi har fått en bok att läsa under testblocket som heter ´Lessons learned in Software Testing´.

A smart quote from the book: ”On the island of testers, they were doomed forever to search for what could not be and should not exist, knowing that to succeed would bring misery to the Gods.”

Idag har vi deltagit i 3 Scrum möten i rad angående projektet som vi är placerade i som heter LMEClear. LME står för London Metal Exchange.

Det finns mycket att göra!

Back to work!

 

Maryam