Oj, jag läser här på bloggen och alla traineer som precis är klara med sina traineeperioder och det skulle man kanske kunna tro om mig också med tanke på hur lite jag skrivit här på sistone. Men det är faktiskt bara så att jag varit dålig på det, och helt inne i slutfasen av mitt första projekt. Jag redovisar projektet den 10 december och håller just nu på att sammanfatta allt material jag producerat och tagit fram till en presentation som ska ta ledningen med storm. Bara lagom mycket press där, känner jag 😉 Men samtidigt är det ju fantastiskt roligt.

Sedan sist har jag hunnit med både en traineeträff och en träff med introduktionsprogrammet. Traineeprogrammet innebär att alla traineer och aspiranter inom Holmen ses och arbetar kring ett speciellt tema. Denna gång var det organisationer, och vi pratade om hur vi ser på oss själva i en stor organisation. Vilken makt har vi och hur ska vi utnyttja den? Väldigt intressant! Vi var även på besök i Hallstavik och fick höra med om bakgrunden till de tråkiga neddragningarna.

Denna vecka har jag varit i Norrköping med introduktionsprogrammet, som är tillfällen för alla nyanställda att nätverka och lära sig mer om hela Holmen-koncernen. Den första dagen spenderades på Bravikens pappersbruk och vi fick höra allt om Holmen Paper. Idag har vi istället fokuserat på Holmen Timber, och varit på besök på Bravikens sågverk. Två intensiva men roliga dagar!

För tillfället är jag kvar i Norrköping, jag har möten här imorgon förmiddag och sen bär det av tillbaka till Stockholm. Jag lovar att uppdatera snart igen – och då även med bilder. Vi hörs!