Liksom mina kollegor håller även jag just nu på att avsluta en hel del saker. Men att jag avslutar saker betyder inte att traineeprogrammet tar slut här utan enbart att jag laddar inför en spännande höst efter några veckors sommarledighet.

I skrivande stund lägger jag sista handen på en genomgång av min abetsplats styrdokument. Styrdokumenten är ju ett instrument som används av politiken utöver lagar och förordningar för att styra verksamheten, i det här fallet den kommunala verksamheten. Därmed är styrdokumenten i förlägningen oerhört viktiga för det demokratiska systemet genom att det faktiskt indirekt är folket som styr över verksamheten då det är folket som valt våra politiska representanter. Demokrati utgår ju som bekant från de grekiska begreppen demos och kratia som sammansatt betyder folkstyre.

Jag ser fram mot hösten där bland annat det gemensamma projektet ska presenteras. Just projektledarskapet är också något jag har avslutat i dagarna och lämnat över till Sara och Sarah. Jag är glad och upprymd av den erfarenhet jag har fått genom att leda projektet under en månads tid och vara Negins bollplank under den månad hon ledde pojektet.

Jag är övertygad att Sara och Sarah kommer att göra ett lysande arbete med att leda projektet de kommande tre månaderna och jag är lika övertygad att resultatet kommer att vara en stor och viktig del i de nordväst skånska kommunernas arbete med att rekrytera framtida unga medarbetarer.

Med utgånspunkt i projektet ser jag även fram mot de kontakter vi har knutit under våren. Förhoppningsvis kan vi ta del av vårt uppbyggda nätverks ackumulerade kunskap och använda det för att lyfta projektet yterliggare än nivå. Att nätverk är en viktig del i ett samhällsentreprenöriellt arbetssätt lärde vi oss för några veckor sedan av professor Bengt Johanisson.

Med ovanstående tankar och reflektioner önskar jag alla en trevlig sommar. Ni liksom jag som ska ha semester en trevlig semester och alla ni som arbetar när vi andra är lediga: Tack för er insats – ert arbete är ovärdeligt oavsett om ni jobbar inom den privata sektorn eller välfärdsbranschen!

//Niklas Åkerström