Att vara trainee skiljer sig självklart mycket åt beroende på var man är placerad och vilka aktiviteter som är inplanerade för tillfället. Just nu är vi inne i en intensiv period med utbytet, kommunbesök och skolbesök för vårt gemensamma projekt som vi blivit tilldelade av kommuncheferna.

Trots variationerna skulle jag ändå vilja ta tillfället i akt att dela med mig av hur en traineevecka kan se ut. Jag kan också tillägga att jag för närvarande arbetar med kommunikationsfrågor på Näringsliv & Marknad i Höganäs.

Måndag
09.00: Jag följer med när Svenskt Näringsliv släpper rankinglistan över Sveriges kommuners näringslivsklimat. Höganäs representanter är där och tar del av beskedet som sedan förmedlas ut via press och hemsida.

11.00: Tillbaka på kontoret och jobbar på med en undersökning.

13.00: Möte med turistkontoret angående en kommunikationsplan jag skriver.

15.00: Tillbaka på kontoret och jobbar på.

Tisdag
08.00: 7 av traineerna (inklusive jag) möts på Kungsgårdsskolan i Ängelholm där vi träffar 3×2 årskurs nior som vi genomför workshops med.

16.00: Kommer hem och jobbar en timme till med en inbjudan till workshop i sociala medier.

Onsdag
09.00: Alla traineer samlas i Båstad kommunhus för kommunbesök. Vi träffar kommunchef Thomas Rikse och har intressanta samtal om Båstad, både dess styrkor och utmaningar.

12.00: Vi blir bjudna på god lunch på restaurang Sand.

13.45: Nu befinner vi oss på projekt Hallandsås. Vi ser en film och får prata med en av tjänstemännen på kommunen som varit miljöinspektör och en oberoende part i arbetet med Hallandsåsen. Dessutom blir vi guidade i utställningen. Mycket intressant!

Torsdag
08.30: På plats i Höganäs där jag jobbar på med bl. a. planering, får undan lite mail mm.

13.00: Åker ut till Höganäs Design Outlet och pratar med handlarna till en undersökning jag håller på med. Jobbar därefter vidare på kontoret.

17.30: Jag och Peter på näringslivskontoret tar oss till Kullagymnasiet där UF-företagare håller bolagsstämmor. Jag knyter lite kontakter till en stundande företagsafton med tema ungt företagande.

Fredag
07.00: Frukostklubben med Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

09.30: Jobbar med kommunikationsplanen.

13.00: Får hjälp med InDesign som jag håller på att lära mig och fortsätter med det resten av dagen. Gör bland annat en annons och en inbjudan.

Trevlig helg!

 

/Therese