Vecka 7 har gått fort. Detta på grund av både full fart på jobbet och på fritiden. Sedan har jag även konstaterat att det blir lättare och lättare att gå upp på mornarna nu när det blir ljust tidigare. Nu är det ljust redan när jag går ut till bilen på morgonen. Härligt!

I onsdags eftermiddag var jag på en föreläsning tillsammans med teknikorganisationen på chassiverkstaden. Föreläsningen handlade om Tankens kraft. Hur jag både i mitt arbete och i det privata kan må bättre genom att tänka rätt och använda rätt ord i både tankar och tal. Huvudpunkterna som jag tog med mig från eftermiddagen var följande:
– Ge beröm fem gånger oftare än du säger något negativt.
– Ta emot beröm och tacksamhet innerligt och med glädje.
– Använd ordet vill istället för måste.
– Använd inte ordet inte.

Exempel 1: Inatt måste jag sova bra så att jag inte mår dåligt imorgon.
Exempel 2: inatt vill jag sova bra så att jag känner mig pigg imorgon.

Vilken fras väljer du?

Annars har veckan på den privata fronten innehållit Västeråsvinst i Södertälje mot SSK, Fanny & Alexander på Dramaten, innebandy med traineer och gymträning. I helgen som var hann jag även med en knapp mil på skidor och långfärdsskridskopremiär (första gången någonsin).

Nu blickar jag ut över snön som gnistrar i det strålande solskenet och hoppas att vädret håller i sig över helgen så att ytterligare en helg kan spenderas ute i den härliga vinterluften.

/Markus Wernberg

PS. SMHI försöker motverka mina helgdrömmar genom att hävda att det ska bli mulet och plusgrader. DS.