Som både du och jag har märkt har ett fantastiskt vinterväder bitit sig fast i Sverige, även om det har varit på gränsen till för kallt de senaste dagarna. Skidpremiär planeras senare i veckan då jag i helgen hämtade mina skidor från föräldrarnas garage. Nu gäller det bara att putsa laggarna rena och få på ny och fin valla för att sedan bege sig ut i Handens motionsspår. Tror nästan att Vasaloppet hägrar igen nästa år. Kämpade mig igenom Öppet spår 2010 och börjar nu få upp motivationen och ångan för ytterligare ett kraftprov i Dala-skogarna.

Jobbmässigt konsultar jag fortfarande ute hos en leverantör. Detta innebär utökad restid varje dag, vilket gör att jag spenderar mycket tid i bil. Detta gör att jag har tagit mitt radiolyssnande till en ännu högre nivå. På morgonen är det reklamradio som gäller mellan Haninge och Södertälje, sedan byter jag bil och byter då också radiokanal till P3. På eftermiddagarna brukar jag hålla mig seriös och lyssna på Studio Ett på P1. Oerhört bra program om man vill få koll på det senaste kring världens stora nyheter och höra politiska åsikter och debatter. Pensionärsradio! Nördigt! Det är okej, jag tar det… Men har ni några frågor kring radiokanalernas tablå kl. 7-10 och kl. 16-19 så hör av er.

Hos leverantören lägger jag 90 procent av min arbetstid i ett Exceldokument. Det otroliga programmet där man hittar fler och fler fantastiska finesser för varje dag som går. Word och Power Point i all är men det är inte många saker som slår ett välstrukturerat Exceldokument.

Jag läste att ansökningsperioden till traineeprogrammet startat i dagarna. Roligt! Jag hoppas att många tar chansen att söka sig till Scania och den härliga resa som traineeprogrammet innebär. Hör jättegärna av er om ni vill ha synpunkter, åsikter och tips om traineeprogrammet! 

/Markus Wernberg