Förra veckan gick jag till posten och hämtade ut mitt nya körkort – med behörighet C, alltså lastbil. Det kändes stort. Inte bara för att jag nu har möjlighet att köra väldigt stora, häftiga fordon, men också för tävlingsmänniskan i mig som ville klara den där sabla uppkörningen 😉 Att ha C-körkort måste ju också innebära företräde i krogkön, extrarabatt i affären och extra sås till lunchen. Typ. Det skadar ju inte att hoppas i alla fall.

Men varför ska man ta det där körkortet egentligen? Jo, i mina ögon får man en fantastisk produktkunskap och förståelse för kunden när man (bokstavligt talat) sätter sig i kundens sits. Som bonus har jag fått ett helt annat säkerhetstänk som förare i allmänhet och känner mig säkrare som ambassadör för Scanias produkter. Det har tagit tid och slit men har definitivt varit värt det. Verkligen en guldkant som förgyllt mitt traineeprogram hittills!

Ikväll bär det av till inspirationskväll med Future Female Leader Award på KTH. Jag ser fram emot att inspireras och kanske även till och med inspirera. Hoppas också på att du som läser våra bloggar blir inspirerad att söka till traineeprogrammet! Om du är sugen på att arbeta på ett företag som hela tiden drivs av att bli ännu bättre och kan tänka dig att jobba med både högt och lågt under ett lärorikt, spännande och varierande år – då tycker jag att du ska fundera på Scanias Traineeprogram. Kolla in: http://karriar.scania.com/student-ungdom/traineeprogram/