Detta inlägg är mitt sista i detta forum. Jag är ju inte längre trainee, utan klassas numera som “young professional”. Tänk att det ska vara så svårt att bli vuxen… 🙂 Eventuellt kan du läsa mig på Scanias karriärsajt någon gång i framtiden, så håll koll på den ytan. Där finns för övrigt andra bra bloggare för den som är intresserad av Scania.

Till dig som funderar på om trainee är rätt väg vill jag säga följande: fundera till, riktigt ordentligt, om du är redo för att engagera dig själv och det första året av din karriär i något som är mer långsiktigt. Belöningen är inget du kan ta del av direkt, utan den kommer växa fram under åren på ditt nya jobb. Medan dina kollegor under året skaffar sig koll och kunskaper och blir duktiga på något så springer du i 200 km/h, runt omkring som en yr höna, och försöker lära dig så mycket som möjligt. Du kommer känna dig lite som ett skämt. Det kommer vara påfrestande. Samtidigt får du massor av privilegier i form av utbildning. När du sedan tar plats på din första avdelning känns det ändå som att börja från noll för femte gången på ett år…

Ett litet tag.

Sen kommer vågen. Vågen av förståelse, vilja att förändra, förbättra och nå längre. Längtar du efter den vågen så är trainee rätt för dig. 

Tack för mig, tack för att du har läst, och lycka till!