Då var det dags för mitt allra sista inlägg på traineebloggen, snabbt räknat verkar jag totalt ha fått ihop 12st sedan starten i mars. Inte så himla många kan jag känna såhär i efterhand.. Men det kanske är ett tecken på att jag har det alldeles för kul på jobbet, tiden bara försvinner!

Här kan ni se några av de artiklar jag köper i pressgjutet aluminium...

Traineeprogrammet har varit en fantastisk resa. Programmet har inneburit 14 månader som varit otroligt jobbiga på många sätt men som jag i efterhand förstår verkligen fått mig att utvecklas både professionellt och personligt. Markus Nikkinens ord i hans sista blogginlägg här på traineebloggen kan jag verkligen identifiera mig med – jag har ”varit yr som en höna och känt mig som ett skämt”. Att ha varit det under 14 månader hjälper dock inte, jag känner mig precis lika yr igen, nu när jag gått på min ordinarie tjänst.

Så jag väntar på irra rätt och ut ur det stora bollhavet som jag just nu befinner mig i. Inköp är en otroligt spännande arbetsplats, det går nog nästa aldrig att bli fullärd. Just därför känns det mest som att simma omkring i ett bollhav. Jag kan lära mig mitt jobb utifrån olika perspektiv: administrativt, inköpartiklarnas funktion, hur olika leverantörer arbetar, tillverkningsteknik, förhandlingsteknik, juridik, ritningsgranskning, relationsbyggande med leverantörer, ekonomisk granskning av leverantörer (extra viktigt om det skulle komma en ny nedgång nu) osv. Just nu jobbar jag nästan dygnet runt – för ja, jag drömmer faktiskt om jobbet. Nördigt nog tycker jag att det känns helt rätt! För är det något jag har blivit under mitt traineeår så är det lastbilsnörd (hoppas att jag inte låter allt för knäpp!).

Hoppas ni fått lite inblick i Scania via mina inlägg – de nya traineerna har verkligen kickstartat med sitt bloggande så missa inte dem!

Gott Nytt År!!!