Hej! Jag heter Emma Sanfridsson och kommer skriva om hur det är att vara trainee ur mitt perspektiv och på Connecta, som är ett svenskt Management- och IT konsultbolag.

Jag har jobbat på Connecta i dryga två år och är inne på det tredje och sista året som trainee. Det är fartfullt, jobbigt, roligt, utmattande, energigivande, d.v.s. upp och ner men väldigt lärorikt. Jag kom direkt från skolbänken efter att ha pluggat IndOrg/Logistik på JTH och IndEk/Mark.föring på KTH samt på Polytechnic Uni i Hong Kong.

Jag var 22 år när jag började plugga, i Jönköping där jag även är uppväxt, och sammanlagt fem år senare jag var redo för arbetslivet!! Men i början av mina studier hade jag inga tankar på att bli konsult i Stockholm – ne, herregud! Jag skulle ju jobba som produktions- eller logistikplanerare på ett av alla tillverknings- eller logistikföretag i Jönköpingsregionen.

Men jag blev nyfiken på mer, att lära mig mer, utvecklas, påverka och bidra– och jag hade framför allt fått upp ögonen för ledarskap, förändring, effektivisering och Lean. När jag och pojkvännen begav oss till Stockholm och fortsatte plugga på KTH, svängde mina ambitioner och jag tänkte– nu ska jag bli konsult!! Och här är jag idag, på Connecta och gör det jag tycker är allra roligast –att lära mig, utvecklas, påverka och bidra i alla möjliga dimensioner.

Det var kort om mig och min bakgrund och till varför jag skriver på denna blogg. Jag kommer att återspegla det vardagliga i att vara trainee och konsult men även om att vara tjej på 28 år som bara nyligen påbörjat sin karriär.

Vi hörs snart igen!

Emma