Nu har ännu en vecka i den första praktikperioden passerat. Jag sitter i Team Seals, som bland annat jobbar med jordbruksblock i systemet Multikuben och med stödrätter i systemen Aster och Ester. Jag har fått några uppgifter att jobba med, och även varit med på kundmöten och sprintplaneringar och därmed fått en bra inblick i hur man arbetar här. Det krångligaste med att lösa uppgifterna har varit att sätta upp de olika systemen och att leverera till testarna, men med god hjälp av min mentor och andra kollegor har det löst sig till slut.

I torsdags var det verksdag på Elmia för hela Jordbruksverket. Bland de ämnen som behandlades var vad som gör en arbetsplats attraktiv, vad Jordbruksverkets varumärke bör vara, och hur man är en bra medarbetare i en komplex organisation. Det var en inspirerande dag med energiska och underhållande föreläsare.

På torsdagskvällen var det dags för den årliga julfesten, som inleddes med lite mingel på Jordbruksverket innan det bar av till Munksjömagasinen via fackeltåg. Där bjöds det på god mat och underhållning, och det var en trevlig kväll i gott sällskap.

Denna vecka blir det bland annat presentation av vårt trainee-projekt för andra gången, miljöutbildning och Luciatåg.

Bilder från julfesten