Hej!

Första praktikperioden är slut och nu har första veckan redan gått på andra praktikperioden. Jag har flyttat ner två våningar från Jordens UTV1 ner till ett team som kallas Dreamteam. Till skillnad från förra teamet där det endast var ett stort (gigantiskt!) system, så har Dreamteam hand om flera system. Vissa av systemen är lite äldre och vissa lite nyare. Det är spännande med lite variation nu och få möjlighet att vara i lite flera system.

Även om jag sitter i nytt team nu, så gjorde jag ett kort återbesök i tisdags i Jorden när de hade sprint review. Jag fick då köra demo på det jag byggt under min praktikperiod, vilket handlar om att kunna exportera sökta ärenden till Excel. Det var då ett gäng intressenter med från verksamheten (utöver Jorden-teamen), så det var riktigt kul!

I onsdags hade vi sprintplanering här i Dreamteam och eftersom vi har så många system och så många “kunder”, så blir det även flera sprintplaneringar på en dag – fyra stycken. Det är väldigt intressant att sitta med på sprintplaneringar, samtidigt som det är väldigt mycket nytt – både nya begrepp och nya system. Man får i de här lägena inte vara rädd för att fråga!

I förmiddags hade vi alla traineer ett pass inbokat där vi fick presentera hur vi haft det i första praktikperioden – berätta lite om teamet, om uppgifter vi haft och så vidare. Detta mycket för att alla ju inte kommer att få vara i alla team, så det kan vara bra att få informationen, men även för att vissa ska till samma team och det kan även då vara skönt att få lite mer info om hur de haft det. Vi plockade även upp en fin tradition idag – fredagslunch! Det var kul att träffas alla traineer igen och luncha ihop, eftersom vi inte ses på samma sätt nu när vi sitter i olika team.

Det var allt för mig den här gången, nästa vecka får ni höra från någon annan. 🙂

Tjipp och hej!

/Malin