Hej på er!

Veckan inleddes med information om “personlighetsanalyser” som vi ska få göra (självklart frivilliga!) för att sedan få återkoppling på framöver. Vi har sedan haft längre pass kring Maven och Jenkins, som är viktiga delar för systemutvecklingen. Utöver detta har vi även fått lära känna ytterligare ett par team på IT-avdelningen och därigenom fått en hel del information kring många av systemen på Jordbruksverket. Det är ett ordentligt pussel med alla system och bitarna börjar sakta falla på plats hur de faktiskt hänger ihop!

I onsdags började sen den efterlängtade Java-utbildningen på vårt traineeprogram! Vi har nu under tre heldagar fått mycket matnyttig Javainformation och programmerat tills syret i traineerummet i stort sett tagit slut – underbart tycker vi, det är ju för detta vi är här! Den huvudsakliga uppgiften som vi har under den här perioden är ett projekt där vi arbetar i mindre grupper/par, där vi får utveckla ett litet system som ska kunna hantera beställningar av frukt. Vad tycker ni om de otroligt gulliga projektnamnen? Happy Blueberry, Pink Strawberry och White Pineapple! <3

Javautbildningen kommer även att fylla hela nästa vecka och parallellt med utvecklingen av våra fruktsystem får vi kortare föreläsningar och avstämningar med våra kursledare Marcus och Jonas. Jag tror att jag kan tala för hela vår grupp att detta är otroligt givande, eftersom vi får prova på så mycket olika saker i ett och samma projekt.

Vi fortsätter även att lära känna varandra i vårat traineeteam och hade i onsdags en helkväll med bowling och mat! Det känns kul att kunna ha roligt tillsammans både på och utanför arbetsplatsen!

Hoppas att ni får en härlig helg allihop, så får ni mer uppdatering nästa vecka från nästa bloggare på tur! 🙂

/Malin