Ännu en vecka har gått på trainee tiden här på Jordbruksverket och det är knappt att man fattar att det nästan har gått en månad, det har gått så snabbt.

Detta var andra veckan som vi tillbringade med IT-infrastrukturenheten och vi fick veta mer om vad de olika teamen på enheten gör. Det var mycket intressant att se vad de gör även om vi inte kommer att jobba direkt med det framöver.

Förutom allting som hade med IT-infrastrukturenheten så har vi även börjat med det trainee-projekt som vi ska göra tillsammans under några veckor framöver. Vi gör det för att bland annat lära oss att jobba som grupp och för att lära oss lite Java. Under onsdagen hade vi en workshop där vi fick information om projektet och diskuterade vad vi skulle göra. Då vi inte har jätte mycket fri tid att lägga på projektet med allting annat som vi ska lära oss så vi valde att vi ska göra ett Mastermind spel. På fredagen började vi sedan att arbeta på spelet och testade så kallad mob-programmering, där vi hade en som skrev och resten dirigerade vad som skulle skrivas. Det var ett intressant sätt att arbeta och jag tror att det kommer ge mycket för oss alla även om det inte går lika snabbt som att sitta själv.