Hej!

Då var det dags för mig att skriva en introduktion. Mitt namn är Jakob och jag en av sex trainees här på Jordbruksverket.

Det är inte ofta jag går och längtar efter hösten, men i år har det varit så. Det är kul att äntligen vara igång. Första veckan har vi matats med information, mestadels om hur Jordbruksverket fungerar. Det har varit intressant och gett en bra bild över Jordbruksverket som myndighet.

Innan jag kom hit läste jag på distans på Blekinge tekniska högskola. Många brukar fråga om det inte är svårt att läsa på distans. Jag har inte upplevt det så. Kurserna vi läst har varit väldigt intressanta och lärorika så det har sällan känts jobbigt att sätta sig vid datorn och plugga.

Samtidigt som jag studerat har jag även jobbat en del. Bland annat har jag jobbat på distans på högskolan och har där fått hjälpa andra distanselever i kurser som jag resan läst.

”Den som lär sig mest i det här rummet idag, det är jag.”

Ovan citat kommer från Susanne Mirbt som föreläste i matematik när jag pluggade tekniskt basår i Uppsala, och det ligger verkligen något i det hon sa. Att förklara någonting för någon annan hjälper en själv att förstå problemet bättre. Detta är något som jag verkligen fått erfara som hjälplärare på BTH.

Idag är det måndag och på schemat står det ”Lean och agilt på IT”. Kul!