Jag har hunnit vara med om en hel del sen vi hördes sist. Jag har genomfört och avslutat mitt projekteringsledarblock, jag har haft teorivecka nummer två och jag har påbörjat mitt block på Verksamhetsutveckling. Så låt oss reflektera!!!

När jag tänker tillbaka på min tid på projektering känner jag mig glad. Är glad över att jag fick chansen till att prova på att jobba med så många olika delar inom projektering och nöjd över att jag faktiskt fixade det!

Såhär i efterhand var min största utmaning det enorma informationsflödet man utsätts för som projekteringsledare. Är informationen något som jag bara behöver veta, behöver jag agera på den eller vidarebefordra den till någon annan? Och hur prioriterar jag mitt arbete? Hur ska jag göra för att kunna fokusera på en uppgift åt gången när det samtidigt ramlar in fler och jag blir avbruten?

För att hantera det insåg jag att det handlar om att arbeta med struktur, arbetsmetodik och personlig effektivitet. Något som jag faktiskt inte använt mig av på samma sätt under min studietid som jag känner att jag behöver nu.

En liten inblick i en del av min struktur.

En liten inblick i en del av min struktur.

Teoriveckan efter avslutat projekteringsblock innehöll som föregående väldigt intressanta moment som coachning i att leda sig själv och att vi traineer fick delta i bolagsstämman. Nästa vecka ska vi redovisa vår analys av bolagsstämman för vår VD Johan Skoglund. Att vi får chansen att arbeta mot koncernledningen genom både Business Case och bolagsstämman på det här viset tycker jag är en av höjdpunkterna i traineeprogrammet.

takvandring av Agnes copywright

Vi takvandrade under teoriveckan, sjukt coolt! Foto: Agnes Lindblom.

Nu sitter jag här på Verksamhetsutveckling, två veckor in i blocket. Jag delar rum med två andra traineer i min årgång (Tone och Alexander) vilket är väldigt trevligt. Under vår tid här kommer vi att genomföra olika typer av utredningar för hela avdelningen, med väldigt spridda fokus. Som avdelningsnamnet ger en ledtråd om håller Verksamhetsutveckling på med allt som har att göra med utveckling av JMs verksamhet. Jag håller till exempel på med att undersöka utföranden av solceller i våra bostäder, Alexander ska ta sig an förbättringsförslag från våra kollegor i produktion om hur vi kan bygga smartare och Tone ska se om vi kan strukturera upp riktlinjer kring hur vi på JM bör bygga ägarlägenheter. Gott och blandat helt enkelt!

Mina kontorsbuddies Alexander och Tone!

Mina kontorsbuddies Alexander och Tone!

Det var allt för den här gången, tack och hej!