Hej!

Nu har stafettpinnen kommit till mig och det är min tur att skriva ett litet inlägg. Mitt namn är Klara Karlsson och jag är en av två traineer i Region Syd, Malmö. Just nu är jag på mitt andra block som är Projektledning. Jag trivs superbra, är inblandad i tre olika projekt som min handledare är ansvarig för. Alla är i lite olika faser och arbetsuppgifterna är väldigt varierande, vilket passar mig bra. Jag har fått vara med på många spännande möten och lärt mig väldigt mycket. Exempelvis har jag upprättat entreprenad- och köpeavtal, fyllt i alla förutsättningar till en ekonomisk plan och upphandlat besiktningsman och mycket mer. En vanlig dag består oftast av minst ett möte. Det kan vara exempelvis ett projektgruppsmöte (förkortas PGM, man lär sig snabbt alla förkortningar, men i början är man rätt lost) ute i en av bodarna på bygget, möte med kommunen eller ett informationsmöte med kunderna.

Utöver detta hade jag en liten sidouppgift. På bygget där jag var under mitt första block byggdes en speciell gästlägenhet. Utformningen av den var ett vinnande förslag från en idétävling kallad ”Funky Rooms” initierad av UngBo. Idén var att fånga upp innovativa lösningar på små smarta kök och badrum på en mindre yta eftersom våtrum tar proportionellt stor plats i små lägenheter och är dyra att bygga. Målet var att hitta förslag på hur dessa ytor kunde göras mindre och billigare utan att kompromissa med tillgänglighet eller funktion. För att inte alla bra idéer skulle fastna på skrivbordet, och för att visa för unga att det faktiskt går att förverkliga en del av tankarna, valde JM att projektera om en övernattningslägenhet och förverkliga delar av vinnarförslaget.

De genomförda åtgärderna hade störst fokus på ytan med kök och badrum. En dubbeldörr sattes in för att skapa möjligheten att ”veckla ut” ett rullstolsanpassat badrum genom att stänga den på två olika sätt, se den gula dörren på bilderna.

Klara_bild

 

 

 

 

 

 

 

Klara_bild1

 

 

 

 

 

 

Klara_bild2

 

 

 

 

 

 

 

Klara_bild3

 

 

 

 

 

 

 

Klara_bild4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min uppgift blev att dokumentera, sammanställa kostnader och skriva en slutrapport till Boverket, som gett oss ett stipendium för att kunna förverkliga detta.

Glad påsk och på återseende!

/Klara, trainee i Malmö