Hej allesammans!

Har ni haft en bra jul och ett bra nyår? Jag själv har haft det väldigt bra, har både hunnit en tur ner till Halmstad och tillbaka, jobbat lite i mellandagarna och firat nyår här i Stockholm. Känns inte riktigt som om hjärnan slagit på än efter ledigheterna.

Möttes av en glad dansande tomte och glögg i kontorets lunchrestaurang dagarna innan jul :)

Möttes av en glad dansande tomte och glögg i kontorets lunchrestaurang dagarna innan jul 🙂

Arbetet här i slutet av 2016 har rullat på för mig. Min tid har i princip fyllts med möten av olika slag och lite spridda saker jag pysslat med emellan mötena. Till exempel så har jag hjälpt en platschef med att dubbelkolla att hans tillträdesplan till ett projekt stämmer samt jobbat med ett Business Case vi traineer har fått som ett löpande gemensamt arbete vid sidan av våra block. Tiden går med andra ord väldigt snabbt!

Här ser ni resultatet av ett av våra möten. Det var ett startmöte med samtliga konsulter till ett av våra projekt. Tavlan med post-it-lappar är ett första utkast på vår gemensamma leveransplan gentemot varandra. På lapparna står det skrivet olika aktiviteter som måste göras och placeringen visar vem som måste göra det i vilken ordning. Det är mycket ska klaffa!

Här ser ni resultatet av ett av våra möten. Det var ett startmöte med samtliga konsulter till ett av våra projekt. Tavlan med post-it-lappar är ett första utkast på vår gemensamma leveransplan gentemot varandra. På lapparna står det skrivet olika aktiviteter som måste göras och placeringen visar vem som måste göra det i vilken ordning. Det är mycket som ska klaffa!

2017 kommer att inledas starkt med att jag ska ta över en del av en projekteringsledares arbete här, då hon ska gå på föräldraledighet fram till början av april. Det ska blir väldigt spännande! Lyckas jag ta vara på den möjligheten det innebär tror jag att jag kan komma att utvecklas väldigt mycket. Redan nästa vecka ska jag hålla i mitt första möte själv med arkitekten, konstruktören och en från vår kalkylavdelning här på JM. Samtliga är kopplade till ett av våra projekt. Syftet är CAD-samordning, där min roll egentligen bara handlar om att skapa förutsättningar för de involverade att diskutera det som behöver diskuteras. Vad som ska diskuteras är deras expertis. Så det kommer att gå bra! Ska bara komma ihåg att ta och slå på hjärnan tills dess 😉