Hej Traineebloggen!image1-005

Ni har redan fått lära känna min trainee-kollega Victoria och nu är det äntligen dags för mig att också få presentera mig och min resa på Coca Cola European Partners (CCEP) hittills. Jag heter Emma Dennermyr, är 24 år gammal och uppvuxen i Ljungby, Småland, men har spenderat de senaste fem åren i Göteborg där jag studerat på handelshögskolan. Jag har alltid tänkt att studierna bara är en uppvärmning och grund för framtida inlärning och att den verkliga utvecklingen börjar när man tar sitt första riktiga kliv ut i arbetslivet, jag har nog aldrig haft så rätt! Inte bara har jag fått lära mig ett helt nytt jobb som fältsäljare där jag fått fullt ansvar för min kundbas, jag har också fått träffa medarbetare och managers från flera funktioner inom bolaget vilket gett en första inblick i den organisation som CCEP är.

Den första rotationen på programmet är som nämnt fältsälj och min roll är inom COLD-kanalen i Team Stockholm City. COLD-kanalen innefattar i princip allt som säljs kylt till kunden för direkt konsumtion och jag besöker allt från kiosker till restauranger och caféer för att se till att de har de bästa strategierna för dryck för just deras verksamhet. Exempel på detta kan vara att säkerställa att en restaurang serverar vår dryck på glasflaska, att ett café kan erbjuda vårt kaffe CHAQWA, att en kiosk har rätt kyl-lösning med våra bästsäljare att erbjuda, eller att en nattklubb erbjuder drinkar med vår dryck som komponent.

image1-003
Bild från introveckan i London. Trainees från flera olika länder inom Sales and Marketing, Finance och Supply Chain. I år har det bara rekryterats till Sales & Marketing i Sverige, men det kommer finnas möjligheter inom både Sales & Marketing och Supply Chain nästa år! 

Vid sidan av jobbet som fältsäljare har man som trainee flera olika verktyg för att underlätta den personliga och professionella utvecklingen hos CCEP. Jag har regelbundna möten med HR för att följa upp utveckling i nuvarande roll, möten med en tilldelad mentor i ledningsgruppen där fokus är långsiktiga mål och utmaningar, samt en ”Buddy” som för mig är en tidigare trainee – en chans att ventilera högt och lågt kring detta nya äventyr. Förra veckan var vi också på introduktionsvecka i London där vi träffade nya trainees från hela Europa. Det var tre minst sagt fartfyllda dagar där vi fick chans att lära känna varandra och tidigare års trainees från Europa, lyssna till ledare inom CCEP prata om programmet och företaget, besöka produktionsanläggning, äta och dricka gott och sist men inte minst; sova på de skönaste kuddarna jag upplevt hittills i mitt liv.

Det jag nu ser fram emot just nu är att få hälsa på Handels i Göteborg och GADDEN nästa vecka och prata mer med er om CCEP och programmet. Hoppas att vi ses där!