Mitt senaste inlägg känns avlägset, en hel del har minst sagt hunnit hända sedan dess. Jag är tillbaka i Sverige efter ett fantastiskt äventyr i Indien, jag har haft betald semester och nu har sista perioden som trainee på Scania dragit igång på allvar.

Min fjärde och sista period av traineeprogrammet innebär att jag skall fokusera på att lära mig så mycket som möjligt kring vår lastbilsprodukt. Vad kunde då vara bättre än att få åka på mässa där alla pratar lastbil, känner på lastbilar och nästintill är lastbil? Att besöka lastbilsmässan på Elmia i Jönköping var därmed en perfekt start på hösten.

Att få möjligheten att vara på en mässa som kretsar kring en specifik produkt är extremt lärorikt. I mitt fall lärde jag mig otroligt mycket om lastbil, men det som även fascinerade mig är att kring alla produkter, stora som små, finns en otroligt stor kringbusiness. Där finns leverantörer av komponenter till produkten, företag som säljer tjänster kopplat till produkten, företag som säljer tillbehör till produkten och företag som utvecklar den ”färdiga” produkten ett steg till. Och till allt detta finns det kunder. Mässan på Elmia var stor, men det är nog inget mot mässan jag skall jobba på om några veckor, Tyskland skall alltid vara värst.

 Elmia

Att jag nu är inne på min sista period som trainee känns lite galet. Ett år på Scania har gått extremt fort. Det är tur att den nya kullen traineer precis har börjat så att vi får känslan av att vara ”rutinerade”. På fredag åker hela min traineegrupp tillsammans med de nya på teambuilding, skall bli väldigt kul att lära känna dem!