En av de stora fördelarna med att vara nyexaminerad, ny i arbetslivet och trainee med för den delen är att man får möjlighet att åka på universitetens arbetsmarknadsmässor. För, herregud vad roligt det är! Och påfrestande. Sällan har man stått upp så länge och pratat så mycket. Men lite ont i ryggen och trött i halsen kan man leva med. Att träffa studenter är så otroligt roligt! Dels för att få en flashback av hur det var för en själv för 1,5 år sen och dels för att man får möjligheten att träffa så många härliga och ambitiösa människor.

TEAM 2013 013

Här har ni bland annat mig tillsammans med min traineekollega Anders, vår grymma företagsvärd Jens och min gamla pluggkompis Henrik som numera jobbar på PwC.

I slutet av september besökte jag TEAM i Linköping. Det är speciellt roligt att komma tillbaka till det universitet man själv studerade vid. Att gå runt i de lokaler man sluttit och gnuggat geniknölarna i och träffa människor man pluggat med, både studenter och numera företagsrepresentanter.

Men TEAM är inte det enda stället jag besökt. I fredags representerade jag, tillsammans med min härliga kollegor, Traineedagen 2013. En riktigt rolig och välordnad tillställning. (Tack Max och alla andra som gjort ett jättejobb!)  Hoppas att ni hann ta en pratstund med oss då. Annars finns jag alltid i kommentarsfältet för att besvara eventuella frågor.

Även om livet är härligt som student så är livet riktigt jäkla härligt i arbetslivet också. Det är en skön känsla att äntligen få börja använda sin kunskap, att kunna applicera den på något verkligt, att få börja tjäna pengar och skapa nya nätverk. På arbetsmarknadsdagar som dessa så påminns man om jobbsökarstressen, prestationsångesten  och osäkerheten inför vad man egentligen vill jobba med.

Allt detta slipper jag faktiskt nu, mycket tack vare att jag är trainee. Kanske inte prestationskraven när jag tänker efter, men de gäller det att omfamna och utnyttja.  Jag har fått prova mig igenom olika tjänster för att se vad jag tycker är roligt. För att se vad jag faktiskt är bäst på. Och nu vet jag. I alla fall i just denna stund. Sen får framtiden visa resten.

Men,

jag kan sakna sovmorgonarna… Det kommer jag nog alltid att göra.